donderdag 24 mei 2007

SGP-jongens.

Het is toch wel een interessant volkje, die SGP-jongens. Veel meisjes zullen er niet bij zijn, vermoed ik, omdat meisjes over het algemeen verstandiger zijn dan jongens.
Die SGP-jongens gaan, goed of slecht gekapt, dat hangt er maar van af van welke kant je het bekijkt, die jongens lopen op de kamervoorzitster af en zeggen: ‘Mevrouw, kan het niet wat minder met het taalgebruik in de Tweede Kamer?’
Ik weet niet wat de kamervoorzitster ze heeft gezegd. ‘Scheert u weg’? Dat moet ze even gedacht hebben.
De jongens vinden het verschrikkelijk als er een ‘jeminee’, een ‘motherfucker’ of een ‘godverdomme’ valt. Of beter: ze zeggen dat ze het verschrikkelijk vinden. Daar beledig je God mee, en daar moeten we Hem voor behoeden. Maar God bestaat niet, dus dat argument vervalt. Trouwens, als Hij wel bestond, zou Hij toch, krachtens zijn Almachtigheid, enige ironie moeten bezitten, en dus kunnen lachen om al het gescheld van Zijn onderdanen.
Dus godslastering en zo, dat vervalt.
Het is eerder zo dat ze voorgeven de arme gristen te beschermen tegen kwetsing. Maar ja, jongens, wie gekwetst wil worden, wordt in deze wereld gekwetst. Ik word bijvoorbeeld niet gekwetst door de Bond Tegen Het Vloeken, maar je kunt je voorstellen dat wat kort aangebonden lieden. . .
In het algemeen is het zo dat je eerst luistert naar wat iemand zegt. Dan bekijk je hoe hij het gezegd heeft. En pas helemaal aan het eind vraag je je af of bepaalde woorden misschien niet beter vervangen hadden kunnen worden door andere. Dat is de volgorde in een beschaafde omgeving, jongens, een omgeving waarin jullie niet thuishoren.

Geen opmerkingen: