zondag 19 augustus 2007

Natuurmonumenten

‘Nederland moet weer open en groen worden. Dat is wat Natuurmonumenten gaat doen.’ Dat is mooi gezegd op de tv. Maar wat gaat Natuurmonumenten dan doen?
Je denkt bij open en groen aan de provincies Friesland en Groningen. Zo moet Nederland er dus uit gaan zien. Dat wordt slopen geblazen in Zuid-Holland, Utrecht, Noord-Brabant. Ik zie tenminste geen andere manier.
Ze bedoelen natuurlijk: Nederland moet hier en daar weer open en groen worden. Of, laat ons wel wezen, er moet hier en daar een boom en een heg en een grasveld komen. Gaat Natuurmonumenten dat dan doen?
Neen.
Dit soort dingen doet me denken aan de Hartstichting, die op een soortgelijke manier adverteert: geef ons geld, dan doen wij onderzoek naar hartziekten. Hartstikke nodig hoor, dus geef ons geld. Ik ben toevallig zelf een hartpatiënt en ik weet dat de Hartstichting nul komma nul procent bijdraagt aan n’importe welk hartonderzoek dan ook. Dat hartonderzoek, voor zover nog nodig, gebeurt door specialisten in Amerika, Australië, Duitsland. Die hebben een Hartstichting niet nodig. Laat u niet belazeren, is mijn boodschap.

Geen opmerkingen: