woensdag 22 augustus 2007

Wat nu?!

‘Wat nu?!’ is dat programma van half acht tot kwart over acht, waarin een goedlachs heerschap dan wel een veel te vrolijk kijkende meid niet één, niet twee, maar wel vijf gasten hebben. Een stuk of tien onderwerpen hebben ze, en daar praten ze over. Elk onderwerp wordt ingeleid met een YouTube-filmpje, waarvan soms ook nog gezegd wordt dat het grappig is.
Wees eerlijk, een slechter format (zo noemen ze dat toch?) had je niet kunnen bedenken.
En dat is eigenlijk nog niet eens het slechtste van dat programma. Het komt voor dat de gasten tot een aardige discussie komen. Het onderwerp is bijvoorbeeld kindermoordenaars. Eén van de gasten komt dan met chemische castratie aanzetten. Wat ik dan wel zou willen weten: welke middelen worden de kindermoordenaar dan toegediend? Hélpen die middelen ook? Maar voor je het weet, zegt de presentator: ‘Volgende onderwerp. Winkeldiefstal, met een filmpje!’
Er zit ook geen gast bij die de presentator de mond snoert door te zeggen: ‘Nee sorry. We blijven even bij dit onderwerp. Het is interessant wat we hier zeggen.’ De enige van wie ik me het kan voorstellen, is die advocate, Inez Weski. Ze zou the only man in het programma zijn als ze het een keer deed.

Geen opmerkingen: