zaterdag 18 augustus 2007

Teveel vreten neemt toe

Max Dohle heeft vandaag in zijn ‘blog 2.0’ (daar moet u eens op kijken) een halfgrappig stukje met de titel: ‘Obesitas neemt toe’. Hij komt namelijk geregeld dikke vrouwen en mannen tegen, en hij concludeert dan dat dat met obesitas te maken heeft. Daar heeft dikte bijna nooit mee van doen. De dikkerds vreten eenvoudig teveel. Teveel vet, teveel fastfood, teveel tussendoortjes, zoals dat in ons gezellige Nederlands heet.
Wat u moet doen, is drie keer per dag eten. Niks tussendoor nemen. Ja, maar dan heb ik om 10 uur, om 3 uur en om 9 uur ’s avonds alweer honger! Da’s dan jammer. Sta je ervoor, dan moet je erdoor, heeft eens een schrijver geschreven. Dus je neemt geen bakje chips, geen patatje, en je drinkt ’s avonds ook niets. Hoogstens een glaasje rode wijn of, nog beter, jonge genever, en dan naar bed.
U moet ook een beetje in beweging komen. Laat de auto dus maar staan, stap op uw fiets. Ga lopen. Niet meteen fanatiek worden met sportscholen enzovoorts. Nergens voor nodig. Als u per dag een half uurtje wandelt, heeft u al genoeg beweging.
Zo moet het, en niet anders. Maagbandoperaties en wat er verder nog mogelijk is: uit het ziekenfondspakket halen.

Geen opmerkingen: