zaterdag 25 augustus 2007

Uruzgan

Nu zegt Max van der Stoel (PvdA) weer dat we beter in Uruzgan kunnen blijven. Als we weggaan, immers, zou dat een geweldige aanmoediging voor de taliban blijken. Ik zeg: dan kunnen we nooit meer weg. Het maakt echt niet uit of we nu weggaan of over een jaar of over drie jaar, wat die aanmoediging betreft.
Ook dat argument is dus onzin. We hadden al het argument gehoord dat het goed voor onze veiligheid zou zijn om daar te blijven vechten. Want die taliban is echt heel erg. Als die het weer voor het zeggen krijgen, berg je dan maar. Maar ze hadden het een tijdje voor het zeggen, en dat was niet onveilig voor Nederland.
‘Ja, maar dat was onveilig voor eh... voor Amerika!’ Daarop is mijn antwoord: so what? Daar hoeven wij ons toch geen zorgen over te maken?
Alle argumenten wijzen op een directe terugtrekking van onze Nederlandse troepen uit die oorlog. Dus zal het wel weer zo gaan dat het kabinet toch nog een argumentje vindt om ons daar te laten blijven.
Het zal de PvdA geen goed doen. Als de PvdA ermee instemt, en niet uit dit kabinet stapt, zal de PvdA duikelen naar een zeer schamel aantal zeteltjes. Hoeveel? Vier of vijf, schat ik. Ik schat dat het dan voorgoed voorbij is met de PvdA.

Geen opmerkingen: